Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia
(4)
Autor
Cagnoni Licia
(1)
Flaczyńska Malwina
(1)
Górnikowska Małgorzata
(1)
Hyży Karolina
(1)
Kamiński Wiesław
(1)
Kozak Krystyna (1961- )
(1)
Kucharczuk Katarzyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Alergia pokarmowa
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Gotowanie
(1)
Grzyby
(1)
Koktajle
(1)
Napoje
(1)
Odmładzanie
(1)
Odporność
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Soki
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Atlas grzybów
(1)
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(74)
Historia
(57)
Biologia
(34)
Podróże i turystyka
(19)
Socjologia i społeczeństwo
(15)
Kulinaria
(4)
Kultura i sztuka
(10)
Literaturoznawstwo
(9)
Medycyna i zdrowie
(7)
Etnologia i antropologia kulturowa
(6)
Geografia i nauki o Ziemi
(6)
Kultura fizyczna i sport
(6)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(6)
Religia i duchowość
(6)
Transport i logistyka
(6)
Architektura i budownictwo
(5)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(5)
Ochrona środowiska
(5)
Psychologia
(5)
Inżynieria i technika
(4)
Językoznawstwo
(4)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(4)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(4)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Rozwój osobisty
(3)
Filozofia i etyka
(2)
Fizyka i astronomia
(2)
Hobby i czas wolny
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Chemia
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Nauka i badania
(1)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
„Dzieci w kuchni” to łatwy i szybki kurs gotowania przedstawiony na ponad 500 fotografiach krok po kroku. Wszystkie składniki i kolejne czynności zostały sfotografowane z góry: dzięki temu wystarczy spojrzeć na zdjęcia, żeby zrozumieć, co jest potrzebne do gotowania, nawet bez czytania przepisu. Książka jest kolorowa i zabawna, została przygotowana z myślą o tych, którzy chcą połączyć pasję do dobrego jedzenia z radością wspólnego gotowania. Książkę rozpoczyna wprowadzenie na temat powiązań dzieci ze sztuką przyrządzania potraw. Wstęp poświęcony jest podstawowym technikom wykonania posiłków, regułom zdrowego żywienia oraz sposobom, dzięki którym dziecko może bezpiecznie przebywać w kuchni. Potrawy podzielono według ich różnego przeznaczenia: na śniadania, przekąski, obiady i kolacje, a także na dania świąteczne. Posiłki zostały zaplanowane dla 4 osób, ciasta i desery dla 6–8 osób.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.56-053.2(02.053.2) (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Wademecum)
Urozmaicona dieta jest ważna dla każdego, szczególnie dla alergika. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów z diety powoduje, że z braku pomysłu sięgamy ciągle po to samo i popadamy we własną pułapkę, uczulając się na te produkty, które do tej pory mogliśmy jeść bez ograniczeń. Im częściej spożywamy określony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz organizm zacznie się przed nim bronić. Dlatego tak ważne jest urozmaicanie posiłków w diecie alergika. Książka daje gotowe pomysły na codzienne jadłospisy skomponowane według zasad diety rotacyjnej. Zamieszczone przepisy nie zawierają podstawowych alergenów, takich jak mleko i produkty mleczne, gluten, miód, seler, soja i orzechy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.874+641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka zawiera około 140 przepisów na koktajle i soki o dobroczynnym wpływie na organizm człowieka. Napoje te są przeznaczone dla osób, które nie skarżą się szczególnie na dolegliwości układu trawiennego. Przepisy zostały podzielone na 11 rozdziałów ze względu na oddziaływanie napojów. Każdy przepis zawiera listę składników, sposób przyrządzenia oraz opis uwzględniający właściwości odżywcze i działanie poszczególnych produktów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Unikatowa publikacja na polskim rynku - bogato ilustrowane kompendium wiedzy o grzybach, które występują w polskich lasach, parkach i na łąkach. W książce ponadto ponad 300 gatunków grzybów jadalnych, niejadalnych, trujących oraz chronionych; przy każdym gatunku - opis wyglądu, typowych cech, miejsc występowania; wskazanie gatunków podobnych oraz cech pozwalających je rozróżnić; grzyby w kuchni - niemal 30 przepisów na przystawki, zupy i dania główne z grzybami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 582.28(438):635.8:641.5](03) (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej